Style 4 Begrippen


Toon alle begrippen

Serum

Wat is een Serum?

Wil je je huid meer vitaliteit, weerstand en glans geven. Daarvoor gebruik je een geconcentreerd verzorgingsproduct met specifieke en krachtige werkstoffen. Vaak is dat een serum een bijzondere eigenschap om de huid te hydrateren of te voeden. Een serum doe je op na het reinigen van je huid en voor je dag- of nachtcrème. Het zorgt ervoor dat de crème beter in je huid trekt en lost beter de problemen op in de huid. Wanneer je dan je dag- nachtcrème opdoet heeft dit meer effect.

Je hebt vele verschillende soorten serums. Je hebt bijvoorbeeld serums die zorgen dat de huid kalmeert, maar ook die huidproblemen oplossen.

Voor het aanbrengen van serums hoeft u maar weinig van de crème te gebruiken. Van het serum gebruik je ongeveer 3-4 druppeltjes, masseer deze over je gezichtshuid en hals. Laat de huid rondom de ogen vrij. Het serum zal snel worden opgenomen, hierna kan je je crème aanbrengen. Een serum kan je het beste `s ochtends en `s avonds gebruiken. Je kan er zelf voor kiezen hoe vaak je het serum gebruikt. Men zegt dat een serum beter werkt als je deze in een kuur gebruikt maar dit is niet waar. Het serum werkt zelfs beter als je het af en toe gebruikt zodat de stoffen de huid meer prikkelen.

Veel mensen gebruiken alleen serums in de winter. Dit doen ze omdat men in de winter vaak een droge huid heeft. Met het gebruik van een serum krijgt de huid een boost en wordt dit dus beduidend minder.

Het nadeel van een serum is dat er veel stoffen inzitten met een hoge concentratie. Mensen met een gevoelige huid kunnen hier eerder last van hebben. Een serum kan je ook niet vervangen voor een dag-nachtcrème. Het stimuleert de goede stoffen maar vervangt deze niet.