Style4 Begrippen F Foundation
Style 4 Begrippen


Toon alle begrippen

Foundation

Foundation (make up)

Foundation

Foundation wordt al vele jaren gebruikt, waarbij het de bedoeling is, het gezicht mooier te maken. Wanneer je make-up gaat gebruiken is een goede foundation belangrijk, het geeft de basis voor de rest van de make-up en het maakt de huid glad.

Voorbereiding:
Om je foundation het best tot z'n recht te laten komen is een goede voorbereiding erg belangrijk! Het wordt dan ook aangeraden om van te voren het gezicht te scrubben om zo alle dode huidcellen te verwijderen. Voor een nog gladder en mooiere huid is het goed om ook nog een masker aan te brengen. Hierna breng je eventueel de dagcrème aan die bij je past, dit is vooral belangrijk wanneer je last hebt van een droge huid, anders wordt de foundation vlekkerig als je het op de huid aanbrengt. Als de dagcrème goed is ingetrokken, kun je beginnen met het opbrengen van de foundation. Zorg ervoor dat je een foundation gebruikt die het dichts bij je eigen huidskleur zit. Wanneer je een foundation gaat aanschaffen test het dan een beetje op de kaaklijn om te zien of het ongeveer gelijk is aan je eigen huidskleur, het beste is dit te testen bij daglicht.

Poederfoundation:
Een poederfoundation kan het best gebruikt worden als men een vette huid heeft, de poeder helpt het vet op te nemen en zal de glimmende huid camoufleren. Gebruik een make-up sponsje voor het aanbrengen van de poeder, deze sponsjes werken veel prettiger. Nadat je het sponsje hebt gebruikt, moet je deze goed wassen met water en zeep om te voorkomen dat er bacteriën in gaan zitten. Wanneer je de poeder aanbrengt, begin dan in het midden en werk naar buiten toe. Rond de ogen, neus en mond zijn er vaak wat plekken die wat donkerder zijn, breng hier de foundation zorgvuldig aan. Bij de haargrens en de oren heb je wat minder poeder nodig. Zorg bij het aanbrengen dat je make-up lijnen ziet, hierna kan je de rest van de make-up aanbrengen.

Vloeibare foundation:
Vloeibare foundation is beter voor de normale tot droge huid. Je brengt het op de zelfde manier aan als poederfoundation. Gebruik voor het aanbrengen een vochtig make-up sponsje, wanneer je een droog sponsje gebruikt, blijft er meer foundation op het sponsje zitten in plaats van op de huid. Knijp een beetje foundation van de tube op de hand. Veeg nu een beetje van de huid op de spons en verspreid dit, werk op dezelfde manier als poederfoundation van het midden van je gezicht naar buiten toe. Let wel op welke plekken meer en minder foundation nodig hebben. Je kan er ook nog wat poederfoundation over heen doen. Wanneer je klaar bent, kan je de rest van de make-up aanbrengen.

Concealer:
Wanneer je na het aanbrengen van een dunne laag foundation oneffenheden ziet zoals puisjes, ga dan niet nog meer foundation aanbrengen om ze weg te werken maar gebruik een concealer. Met een concealer kun je kleine vlekjes aanstippen en deze zo camoufleren. Zorg wel dat je concealer dezelfde kleur heeft als de foundation.
Gerelateerde producten