Style4 Blog Noa De ultieme sollicitanten look

De ultieme sollicitanten look

Let's go working

13 oktober 2014

Wanneer je gaat solliciteren is het natuurlijk erg belangrijk dat je goed voor de dag komt. 
Daarom gaan wij je een paar tips geven en kan je zelf heel gemakkelijk de ultieme sollicitatie look creëren.

Make up

We beginnen met de basis.


STAP 1 : Het is altijd erg handig om een primer te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de foundation niet gaat vlekken en heel de dag op zijn plek blijft zitten. In dit geval gebruik ik de Shiseido Refining Make-Up Primer

STAP 2 : Hierna gebruik in een neutrale foundation. Let erop dat je hier niet teveel van gebruikt anders krijg je een ''pancake effect'' en dit wil je natuurlijk niet hebben. Ik gebruik de Benecos Foundation Honing. Een voordeel van deze foundation is dat die low budget is ! (TIP : gebruik de nieuwe foundation Sisley Phyto-Teint Expert Natural Foundation voor een optimaal resultaat. Om de foundation goed te verdelen is het gebruik van een kwast erg gemakkelijk en snel. Ik gebruik de Sisley Pinceau Fond de Teint - Foundation Brush. De pinceau is iets duurder maar een echte musthave ! De pinceau zelf is erg zacht en zorgt er ook voor dat de foundation egaal wordt.

STAP 3 : De volgende stap is het aanbrengen van de concealer. Let er altijd op dat je de concealer 1 tint lichter kiest dan je foundation. Ik heb gekozen voor de concealer van Estee Lauder Double Wear Stay In Place Concealer

STAP 4 : Breng licht poeder aan om te zorgen dat je een matte huid hebt. Ik gebruik hiervoor de Lavera Mineral Sun Glow Powder Sunlight . Het voordeel aan deze poeder is dat er een bronzing effect inzit. Hierdoor ben je gelijk niet meer zo witjes. 

Meer over Foundations of Concealers lees je in onze  begrippenlijst.

Hierna gaan we beginnen met de ogen. Bij een sollicitanten look is het natuurlijk belangrijk dat je make-up niet te fel wordt. Daarom is het belangrijk voor lichte tinten oogschaduw te kiezen. (ik heb oogschaduw van KIKO gebruikt. Helaas is dit nog niet verkrijgbaar in Nederland.) Daarom staat hieronder een goed alternatief.

Het oogschaduw paillet van Guerlain Ecrin 4 Couleurs  Les Bois De Rose komt erg goed overeen met de kleuren die ik gebruikt heb. Het is altijd belangrijk om de lichte kleuren over het ooglid te verdelen en in de arcadeboog de donkere kleur aan te brengen. Je kan natuurlijk zelf gaan experimenteren met de kleuren.

De laatste stap zijn de lippen.

Ik kies voor een glanzende neutrale lipstick. Clinique High Impact Nude Beach - Lipstick. De lipstick blijft tot wel 8 uur zitten en geeft de lippen echt een boost!


Let op je Haar!


Het staat altijd Classy en Chic wanneer je het haar opsteekt. Dit gaan wij daarom ook doen. 
We touperen de bovenkant van het haar zodat het er een beetje uit gaat zien als een Grace Kelly knot. Vervolgens draai je het haar in een knot.  (wanneer je dun haar hebt kun je altijd gebruik maken van een donut)

Wat draag je?


Er zijn 2 standaard regels voor de kleding in een sollicitatie gesprek ;

Sollicitatiekleding Regel 1
Vermijd alles dat afleidt van een professioneel voorkomen

Sollicitatiekleding regel 2
Beter te formeel, dan te informeel

"Kies daarom ook altijd voor een niet te uitbundige kledingset, maar voor een simpele blouse met een colbertje."


Voor meer informatie bekijk ons filmpje : 
Heb jij nog andere tips of producten die je kan aanbevelen. Laat het weten!
Reacties (0)


Reageren...