Style4 Blog Sabine Alessandro Striplac, hoe werkt het nou precies?

Alessandro Striplac, hoe werkt het nou precies?

Led Nagellak

1 juli 2014

De laatste tijd hoor je overal: Striplac of Gel nagels.. maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het precies?

Striplac is een nieuw soort "nagellak" wat je thuis een salon gevoel geeft, het blijft van dag 1 tot dag 10 perfect zitten, zonder scheurtjes en bovendien hoef je de lak niet te verwijderen met een agressief reinigingsmiddel. Striplac heeft meer voordelen dan normaal nagellak: het is mooier, blijft langer zitten en is zelfs nog makkelijker! Stap 1: De Twincoat en Twincoat Mat

Voordat je begint is het handig om de onderkant van de LED lamp eraf halen (met knopjes) zodat je het plastic randje makkelijk kan verwijderen.
Stap 1: het aanbrengen van de Twincoat. Een dun laagje op elke nagel zorgt ervoor dat de kleurlak goed hecht.  De Twincoat laat je 60 seconden drogen onder de LED lamp. Op de LED lamp zitten handige knopjes met verschillende tijden: 60 seconden, 30 seconden en 10 seconden. De 60 seconden knop gebruik je het meest. Als de Twincoat onder de LED lamp is geweest, is het meteen uigehard en kun je de kleurlak aanbrengen. 

Stap 2: De kleurlakken

Vervolgens lakken we de nagels met de kleurlak en ook deze laten we weer 60 seconden drogen onder de LED lamp. Wat ik erg prettig vind aan gel nagellak, is dat de nagellak zo goed smeert. Je kunt gerust nauwkeurig te werk gaan en de nagellak goed blijven verdelen. Let op: zorg wel dat er geen nagellak op de huid komt en gebruik voor het verwijderen daarbij de correctiestift. Bij gewone nagellak zal de lak direct al enigszins drogen en krijg je met teveel herhalingen van die lelijke strepen. Dat heb je dus niet met gel nagellak. Na deze laag, breng je over het algemeen nog een laagje aan en laat je deze weer 60 seconden drogen onder de LED lamp. Omdat sommige kleuren licht zijn is het handig om meerdere lagen aan te brengen voor een perfect resultaat.

Stap 3: De Twincoat of Twincoat Mat

Als laatste brengen we nog een keer de Twincoat aan, voor een mooie glans of een mooie matte laag en bescherming van de kleurlak. Wederom: 60 seconden onder de LED lamp.

Stap 4: Reinigingspads

Als de nagels voor de laatste keer onder de LED lamp zijn geweest, poets je ze nog een keer flink op met een reinigingspad. Het is een heel raar idee om zo snel al over je nagels heen te poetsen, zeker als je dus voor de eerste keer gel nagellak gebruikt zoals ik. Maar dat is het mooie van gel nagellak: als je eenmaal de nagellak hebt uit laten harden kun je met een gerust hart alles doen zonder vlekken of scheuren achter te laten. (Wat overigens heel vervelend is aan gewone nagellak) Let wel op: de nagels zijn pas helemaal uitgehard aan het eind. Als je alle stappen hebt gedaan.

Het resultaat

Prachtige glanzende nagels die tot wel 10 dagen mee gaan. Zelf ben ik erg onder de indruk van gel nagellak. Het is eenvoudiger in gebruik dan ik dacht en het resultaat is ontzettend professioneel. Ook ligt het aan je eigen nagels hoe lang het blijft zitten, als ze heel droog zijn blijft de kleur langer zitten, maar bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen kan effect hebben.


Verwijderen van Alessandro Striplac
Het verwijderen gaat verrassend eenvoudig. Je brengt de Peel- off Activator aan en laat het 5 minuten intrekken, dan krab je een klein stukje nagellak weg en als je eenmaal een randje te pakken hebt, kun je de nagellak in een keer van je nagel trekken. Ideaal! Er is geen remover nodig, niet vijlen over je natuurlijke nagel, geen hak en trekwerk: gewoon eenvoudig eraf trekken.

Iedereen die Striplac heeft gebruikt gooit gelijk zijn oude nagellak de vuilnisbak in, althans ik wel, voor mij geen normale nagellak meer!

Reacties (0)


Reageren...